/ Blog

Een eigen laadpaal aan huis? Juist nu!

10 aug. 2022

Elektrisch rijden is natuurlijk een stuk duurzamer dan rijden op benzine. Maar nu de benzineprijzen steeds verder de pan uitrijzen, is het nog goedkoper ook. Daarom is dit een heel goed moment om te kiezen voor je eigen laadpaal aan huis. Heb je een elektrische auto én zonnepanelen op je dak? Dan is een eigen ‘slimme’ laadpaal zeker het overwegen waard!

Thuis laden is gemakkelijker én goedkoper

Met je eigen laadpaal aan huis, vertrek je altijd ‘met een volle tank’ van huis. En kom je moe thuis van je werk, dan hoef je niet meer op zoek naar een openbaar laadpunt in de buurt. Dat is op zich al heel prettig. Maar thuis opladen is niet alleen comfortabeler, het is inmiddels ook nog eens goedkoper dan buitenshuis opladen.

We rekenden het even voor je uit. Een gemiddelde elektrische middenklasser verbruikt 20,7 kWh per 100 kilometer. Als je je auto oplaadt bij een gemeentelijk oplaadpunt in de buurt, dan was je in mei van dit jaar tussen de € 0,41 en € 0,70 per kWh kwijt. Snel laden onderweg bij een tankstation is vanzelfsprekend nog duurder. Dat begint bij zo’n € 0,60 en kan oplopen tot wel per € 1,00 per kWh.

Thuis laden is een stuk goedkoper. Met prijzen van tussen de ongeveer de € 0,20 en € 0,50 per kWh. Afhankelijk van het contract dat je met je energieleverancier hebt afgesloten. Op die manier bespaar je met je eigen laadpaal al snel tot 40% op je oplaadkosten.

Met een slimme laadpaal nog goedkoper uit

Nog interessanter wordt het als je ook zonnepanelen op je dak hebt liggen. Zeker als je die kunt combineren met een zogenaamde ‘slimme’ laadpaal.

Een slimme laadpaal maakt gebruik van de laatste software en is aangesloten op internet. Met een app kun je heel eenvoudig aangeven dat je je auto wil opladen met de stroom die je met je eigen zonnepanelen opwekt. Dat is nog duurzamer en nog goedkoper!

Een slimme laadpaal is uitgerust met Dynamic Load Balancing. Zo zie je precies hoeveel stroom je auto nodig heeft, maar ook hoeveel stroom je zonnepanelen opwekken en hoeveel stroom je in huis verbruikt op dat moment. Verbruik je in huis veel stroom, dan gaat de slimme laadpaal automatisch minder stroom opladen. Tot het piekmoment voorbij is. Dan laadt de slimme laadpaal meteen meer op. Zo maak je optimaal gebruik van je eigen opgewekte zonne-energie.

Meer weten?

Ook elke ochtend fluitend van huis weg in je 100% opgeladen auto? Neem vrijblijvend contact met ons op. We lopen graag de verschillende mogelijkheden met je door! 

Ook altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Meer berichten in Laadpalen

Ook altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan