/ Blog

Hoe vloerisolatie bijdraagt aan energiebesparing

12 dec. 2023

Energie besparen is makkelijker dan je denkt, vooral met vloerisolatie. Bij Robinzon zien we elke dag hoe dit een groot verschil maakt. Lees verder om te ontdekken hoe jij energie bespaart met vloerisolatie.

Energie besparen met vloerisolatie

  1. Warmte blijft binnen: In de winter houdt vloerisolatie de warmte vast. Je hoeft minder te stoken, wat direct scheelt in je energierekening. Dit komt doordat de warmte van je woning niet verdwijnt via de kruipruimte.
  2. Geen koude voeten meer: Je huis voelt overal comfortabeler aan doordat er geen kou door de vloer komt. Zo heb je dus geen koude voeten meer in de winter.
  3. Minder vocht, minder problemen: Vloerisolatie helpt vocht buiten te houden. Minder vocht betekent een beter binnenklimaat en daardoor een gezonder huis met optimale luchtvochtigheid.
  4. Langere levensduur verwarmingssystemen: door vloerisolatie warmt je huis sneller op en hoeft je verwarmingsinstallatie minder hard te werken. Dit bespaart niet alleen energie, maar verlengt ook de levensduur van je verwarming.
  5. Betere luchtkwaliteit: Een stabiel binnenklimaat zorgt voor minder luchtvochtigheid en betere luchtkwaliteit. Dit betekent minder behoefte aan luchtreinigers en andere apparaten die energie verbruiken.

Vloerisolatie is goed voor jouw portemonnee

Met vloerisolatie maak je een slimme keuze. Niet alleen gaat je energierekening omlaag wat goed is voor je portemonnee, maar het is ook goed voor het milieu. Minder energieverbruik betekent minder CO2-uitstoot, en dat is goed voor ons allemaal.

Wil je meer weten over hoe vloerisolatie jou kan helpen energie te besparen? Neem contact op met Robinzon. Wij helpen je graag verder met persoonlijk advies en praktische oplossingen.

Ook altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Meer berichten in Isolatie

Ook altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan