/ Blog

Welk zonnepaneel levert het hoogste rendement?

05 jan. 2021

Als je kiest voor zonnepanelen, wil je natuurlijk wel dat die zonnepanelen een zo hoog mogelijk rendement opleveren. Maar er zijn zoveel zonnepanelen op de markt dat het als consument lastig is om zelf door het bomen het bos nog te zien. Welke zonnepanelen leveren nou het mooiste rendement op?

Als expert in zonnepanelen, helpen we je graag op weg. Als je gaat voor de hoogste opbrengst, adviseren wij je te kiezen voor de Jinko Solar (430Wp) Type N oftewel de JKM430N-54HL4R-V. Dat is op het moment de allerbeste keuze. Waarom?

  Jinko zonnepanelen leveren meer op

  De JKM430N-54HL4R-V van Jinko heeft een vermogen van 430 wattpiek. Dat is mooi, maar naast vermogen is ook de efficiëntie van een zonnepaneel belangrijk. Bovendien wekken de zonnepanelen van Jinko ook nog energie op als het bewolkt is.

  • Hoge efficiëntie
   Het rendement van een zonnepaneel wordt naast vermogen ook bepaald door hoe efficiënt het paneel zonne-energie (licht) in elektriciteit weet om te zetten. Het rendement dat je zo krijgt, drukken we uit in procenten. Stel, een zonnepaneel heeft een efficiëntie van 19%. Dan zet dat zonnepaneel 19% van het beschikbare zonlicht in elektriciteit om. De Jinko 430 heeft een efficiëntie-cijfer van 21,5%!
  • Ook energie uit gefilterd daglicht
   Minstens zo belangrijk is dat Jinko werkt met innovatieve technologieën, waardoor haar zonnepanelen niet alleen energie halen uit zonlicht, maar deels ook uit gefilterd daglicht! Dus ook als de zon niet schijnt en het bewolkt is, wekt een zonnepaneel van Jinko nog energie op.

  Niet zo gek dus dat op zo’n 10 procent van alle daken wereldwijd Jinko zonnepanelen liggen. Ze zorgen voor een flink hogere opbrengst per vierkante meter.

  Nog drie grote voordelen van de Jinko 430

  Ook de volgende drie voordelen maakt kiezen voor Jinko Solar (430 Wp) Type N een goed idee:

  • Lagere degradatiegraad
   Naast vermogen en efficiëntie is het ook belangrijk te kijken naar de degradatiegraad, als je voor zonnepanelen kiest. Wat we bedoelen met degradatiegraad? Elk apparaat gaat na verloop van tijd minder goed werken. Ook een zonnepaneel. Als zonnepanelen ouder worden, neemt hun rendement af. Het mooie aan de Jinko Solar 430 is dat het een lagere degradatiegraad heeft dan andere zonnepanelen. Dat komt door de innovatieve manier waarop ze zijn gemaakt.
  • Goed bestand tegen hitte
   Het wordt ook in Nederland steeds warmer en hittegolven zijn geen uitzondering meer. Jinko maakt zonnepanelen die de warmte goed kwijt kunnen. Ze blijven prima werken, ook tijdens een hittegolf en op het warmste moment van de dag. Ook is het brandgevaar nihil.
  • Lange fabrieksgarantie
   Verder heb je op de Jinko N-type zonnepanelen veel langer fabrieksgarantie dan op zonnepanelen van andere merken. Je krijgt maar liefst 15 jaar garantie op deze panelen.

  De beste weersomstandigheden

  Als het weer ook nog eens meewerkt, wordt het rendement nog hoger. Wat zijn nou de meest ideale omstandigheden?

  Zonnepalen brengen het hoogste rendement op bij de voor zonnepanelen ideale temperatuur van 25°C (testconditie). Als de temperatuur veel lager of veel hoger uitvalt, gaat het rendement omlaag. Natuurlijk moet de zon schijnen voor het mooiste rendement. Ideaal is 1000 W/m2 zonne-energie instraling.

  Een zonnige, Nederlandse lentedag is daarmee ideaal voor een hoog rendement!

  Hoog rendement zonnepanelen Q cells Q peak G9 - Robinzon

  Meer weten?

  Wil je meer weten over welke zonnepanelen het meest geschikt zijn voor jouw dak? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder met je volgende stap naar een duurzamer leven.

  Ook altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  "*" geeft vereiste velden aan

  Ook altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  "*" geeft vereiste velden aan