/ Blog

De duurzaamste thuisaccu op de markt: GREENROCK

21 okt.

Robinzon installeert nu de BlauHoff thuisaccu

Veilig, compact en tot 70% lichter dan andere accu’s

Screenshot 2024 05 23 at 12.34.18 e1716463242765 - Robinzon

De vraag naar thuisaccu’s neemt toe. Zo vreemd is dat niet nu steeds meer huishoudens en bedrijven zelf zonne-energie opwekken, de energieprijzen stijgen en de salderingsregeling langzaamaan wordt afgebouwd.

Nog niet eens zo lang geleden waren thuisaccu’s erg duur. Ze waren niet zo milieuvriendelijk en veel opslagcapaciteit hadden ze ook al niet. Maar de nieuwste thuisaccu’s passen niet meer in dat beeld. En de GREENROCK al zeker niet. Die is betaalbaar, heeft veel opslagcapaciteit en is ook nog eens 100% recyclebaar.

Hoe werkt de GREENROCK?

De GREENROCK is de duurzaamste thuisaccu ter wereld. Het is een grote batterij, gevuld met zout water. In de batterij sla je je zelf opgewekte stroom op. De GREENROCK is 100% te recyclen. Ook is de batterij heel veilig.

Schermafbeelding 2021 10 19 om 12.42.29 - Robinzon

Voor wie is de GREENROCK interessant?

De GREENROCK is geschikt voor zowel particulieren als bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. En nog meer willen halen uit hun zelf opgewekte zonne-energie.

De stroom die je overdag opwekt en op dat moment niet meteen gebruikt, sla je in de GREENROCK op voor later. Bijvoorbeeld voor ’s avonds, als je zonnepanelen geen energie opwekken. Zo word je met een thuisaccu nog onafhankelijker van je energieleverancier. Ook heb je veel minder last van de stijgende energieprijzen.

Hoeveel stroom (kWh) kan de GREENROCK opslaan?

De GREENROCK kan 5 kWh tot 30 kWh aan stroom opslaan. Dat is afhankelijk van het aantal accu-units dat je aansluit. Om je een idee te geven, een gemiddeld huishouden verbruikt 10 kWh per dag.  

Breid de thuisaccu uit en sla nóg meer stroom op

De GREENROCK is verkrijgbaar vanaf 5 kWh. Het grote voordeel van deze thuisaccu is dat het systeem gemakkelijk kan worden uitgebreid. Heb je op een gegeven moment meer energie nodig? Dan kun je je bestaande systeem modulair uitbreiden met een of meer units van steeds 2,5 kWh.

thuissaccu GREENROCK - Robinzon

10 goede redenen om voor de GREENROCK te kiezen

 1. Je maakt maximaal gebruik van je zelf opgewekte zonne-energie.
  Overdag kun je je (huishoudelijke) apparaten laten draaien op de stroom die je op dat moment opwekt met je zonnepanelen. Wat je niet verbruikt, sla je meteen op in de GREENROCK-batterij. Voor de momenten waarop je zonnepanelen geen energie kunnen opwekken, zoals ’s avonds.
 2. Je wordt nog minder afhankelijk van je energieleverancier.
  De stroom die je in de avonduren gebruikt, komt uit je eigen accu. Je hoeft nog minder tot geen stroom van je energieleverancier af te nemen. Zo word je steeds minder afhankelijk van je energieleverancier en valt je energierekening stukken lager uit. 
 3. Je bent voorbereid op een toekomst zonder salderingsregeling.
  Nu kun je de stroom die je opwekt met je zonnepanelen en op dat moment zelf niet gebruikt, nog terugleveren aan je energieleverancier. Die moet dat met je verrekenen via de salderingsregeling.Zonder salderingsregeling is een thuisaccu nog aantrekkelijker. Lees hier de laatste status van de salderingsregeling.
 4. Je draagt je steentje bij aan de verduurzaming van Nederland.
  De GREENROCK is 100% recyclebaar en daarmee de meest milieuvriendelijke thuisaccu. De groenste keuze in thuisaccu’s.
 5. Je hebt altijd je eigen noodstroomfunctie.
  Op het moment dat de energieleverancier met een storing kampt, blijven jouw elektrische apparaten gewoon werken. Ook je servers!
 6. Het systeem kan gemakkelijk modulair worden uitgebreid.
  Wil je in de toekomst nog meer energie opslaan, dan kun je het bestaande systeem gemakkelijk modulair uitbreiden.
 7. De GREENROCK is onderhoudsvrij.
  Is de zoutwaterbatterij eenmaal geïnstalleerd, dan heb je er verder geen omkijken meer naar.
 8. Je hebt de mogelijkheid om off-grid te gaan.
  Heb je de wens om met je huis helemaal voor zelfvoorzienend te gaan? Met de GREENROCK thuisaccu kan het.
 9. De overheid stimuleert het zelf opwekken van duurzame stroom.
  Om het zelf opwekken van duurzame stroom te stimuleren, krijg je de 21% btw die je betaalt op de aankoop en installatie van je thuisaccu van de belastingdienst terug. Dit geldt zowel voor particulieren als voor bedrijven. 
 10. Je krijgt subsidie op de GREENROCK (alleen voor bedrijven).
  Als bedrijf kun je gebruik maken van meerdere subsidies en regelingen van de overheid als je een thuisaccu aanschaft, waaronder de EIA, VAMIL en MIA.

Heeft de GREENROCK dan geen enkel nadeel?

De GREENROCK heeft vooral veel voordelen. Maar eerlijk is eerlijk, een paar nadelen heeft de zoutwaterbatterij ook.

Neemt aardig wat ruimte in beslag
De GREENROCK neemt best wat ruimte in. De batterij werkt met units van 2,5 kWh. Een unit is ongeveer een meter hoog, 30 cm breed en 30 cm diep. De GREENROCK is verkrijgbaar vanaf 5 kWh. Je zult dus minimaal twee units naast elkaar moeten plaatsen.

Zwaargewicht
De GREENROCK is ook best zwaar nog. Een unit van 2,5 kWh weegt 140 kilo. Vanuit praktisch oogpunt is het daarom niet zo handig om de GREENROCK op een bovenverdieping te plaatsen. De accu moet binnenshuis worden geplaatst in een ruimte met een betonnen ondergrond.

Schermafbeelding 2021 10 19 om 12.43.02 - Robinzon

Klaar voor de GREENROCK?

Ben je een voorloper op het gebied van duurzaamheid? Wil je onafhankelijker zijn van je energieleverancier en je geen zorgen hoeven maken over stijgende energieprijzen?

Neem dan contact op met ons voor meer informatie over de GREENROCK. Samen kijken we of de GREENROCK voor jouw situatie de juiste oplossing is.

Bestel je nu een GREENROCK, dan heb je die naar verwachting in maart/april 2022 in je woning of bedrijf staan.

Robinzon installeert nu de BlauHoff thuisaccu

Veilig, compact en tot 70% lichter dan andere accu’s

Screenshot 2024 05 23 at 12.34.18 e1716463242765 - Robinzon

Ook altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Ook altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan