/ Blog
Zonnepanelen op uw nieuwbouwwoning

Nieuwbouwwoning? Vraag tweede offerte zonnepanelen aan

12 jul.

Heb je je onlangs ingeschreven voor een nieuwbouwwoning? Grote kans dat je bij de aankoop van je nieuwbouwwoning al meteen een deal voor zonnepanelen kreeg aangeboden.

Bouwbedrijven werken vaak samen met een vaste installateur in zonnepanelen. Helaas blijkt hun aanbod nogal eens duurder dan nodig is. Wij adviseren je daarom om zo’n offerte voor ‘standaard’-zonnepanelen eerst heel goed te bestuderen en niet zomaar akkoord te gaan. Je bent tenslotte helemaal niet verplicht om de zonnepanelen af te nemen bij de installateur die jouw bouwbedrijf heeft uitgezocht. 

Zonnepanelen vaak te duur aangeboden

Mensen die een nieuwbouwwoning kopen, betalen vaak de hoofdprijs voor de ‘standaard’-zonnepanelen die bij de woning geleverd worden. Kies je voor zo’n standaard-aanbod, dan heb je bovendien weinig te zeggen.

In sommige gevallen worden uiteindelijk heel andere zonnepanelen geleverd dan was afgesproken. In andere gevallen houdt de installateur maar weinig rekening met de persoonlijke wensen en behoeften van de koper. Een andere veelgehoorde klacht is dat kopers niet weten bij wie ze terecht kunnen bij storingen of andere klachten. Ze hebben geen aanspreekpunt en worden van het kastje naar de muur gestuurd.

De aanschaf van zonnepanelen is een flinke investering. Persoonlijke aandacht is daarbij heel belangrijk. Juist ook als je een nieuwbouwwoning koopt. Hoeveel zonnepanelen heb je nodig? Naar wat voor soort zonnepanelen gaat je voorkeur uit? Met wat voor andere zaken moet je nog meer rekening houden? Stel, je bent bijvoorbeeld van plan om op termijn een elektrische laadpaal aan te schaffen, dan is het verstandig om daar alvast rekening mee te houden in het aantal zonnepanelen waarvoor je kiest.

Zonnepanelen plaatsen op een nieuwbouwwoning. Hoe werken wij?

Wij pakken het anders aan. Wij leveren maatwerk. Onze ingenieur zorgt ervoor dat jij het zonnesysteem krijgt dat helemaal is afgestemd op jouw verbruik, huishoudsamenstelling en toekomstplannen. Heb je voor je nieuwbouwwoning een standaardaanbod voor zonnepanelen gekregen, vraag dan gerust vrijblijvend een tweede offerte bij ons aan.

Samen met jou gaan we als volgt te werk:

  1. Jij vraagt een tweede offerte voor zonnepanelen op je nieuwbouwwoning bij ons aan.
  2. Onze ingenieur komt snel bij je langs. Hij beoordeelt de tekeningen van je nieuwbouwwoning en brengt je persoonlijke wensen in kaart.
  3. Binnen vier weken ontvang je een op maat gemaakte offerte. Die kun je mooi vergelijken met de offerte van de andere installateur die het bouwbedrijf in de arm heeft genomen.
  4. Kies je voor Robinzon, dan leggen we alvast een datum vast voor de installatie van de zonnepanelen op jouw nieuwbouwwoning.
  5. Wij installeren het zonnesysteem en leveren pas op als alles werkt. Je krijgt van ons een gratis app waarmee je altijd je opbrengst kunt bijhouden. We geven je tips voor het onderhoud van de panelen. Ook kun je voordelig een onderhoudscontract bij ons afsluiten. Of laat ons de btw-teruggave voor je regelen, als je er zelf geen tijd voor hebt.

Een tweede offerte aanvragen veel gedoe?

Het lijkt misschien gemakkelijk om maar mee te gaan in de standaard-deal die je via je bouwbedrijf krijgt aangeboden, maar zoveel tijd kost het niet om een tweede offerte voor je zonnepanelen op te vragen. Met het invullen van een formulier op de website ben je er al!

En die kleine extra moeite kan je heel wat opleveren. Je zult het zelf zien: als je verder kijkt dan de standaard-deal krijg je al snel meer service en meer kwaliteit voor minder geld!

Meer weten?

Veel tevreden klanten van nieuwbouwwoningen zijn je al voorgegaan. Neem eens een kijkje bij onze projecten.

Ook altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Ook altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan