/ Blog

Versneld rendement met generatie 2 ABC zonnepanelen 450 WP van Aiko

18 jun. 2024

Tier 1 producent Aiko heeft een nieuwe generatie N-type ABC zonnepanelen op de markt gebracht waarmee de efficiëntie van zonne-energieopwekking naar een hoger niveau wordt getild. Wat deze tweede generatie Aiko 450 Wp panelen zo bijzonder maakt is de gedeeltelijke schaduwoptimalisatie, oftewel Partial Shading optimalisatie. Hierdoor hebben schaduwveroorzakers zoals blaadjes, vogelpoep en sneeuw nauwelijks invloed op de stroomopwekking.

Partial Shading optimalisatie

Valt er op een normaal zonnepaneel schaduw door bijvoorbeeld bomen, bladeren of vervuiling, dan kan maar liefst 1/3 van het paneel afgeschakeld worden. Dit heeft een grote invloed op de totale opbrengst. Het Aiko generatie 2 zonnepaneel 450 WP schakelt alleen de cellen af die schaduw vangen en laat de rest van het zonnepaneel volledig werken waardoor er maximale zonne-energie wordt opgewekt. Dit wordt Partial Shading genoemd. 

Aiko ABC Technologie

Het 450 Wp zonnepaneel van Aiko is uitgerust met ABC technologie. ABC staat voor All Back Contact. De gehele elektrische infrastructuur ligt aan de achterzijde van het paneel. Dit betekent dat het metalen rooster waarmee de cellen aan elkaar vast zitten aan de achterkant van de zonnecellen is bevestigd. Bij andere panelen zit dit rooster aan de voorkant waardoor er streepjes aan de voorkant van het paneel zichtbaar zijn. Bij Aiko zie je daarom geen strepen aan de voorkant. Hierdoor heeft het paneel een volledig zwarte esthetische uitstraling. Daarbij is de afstand van de busbars korter waardoor het frontoppervlak in staat is om effectief zonlicht te absorberen. Hierdoor kunnen Aiko panelen meer energie produceren op een kleiner oppervlak dan standaard panelen, tot wel 12,5 %. Het Aiko 450 Wp paneel heeft een rendement van maar liefst 23,1%. Heb je beperkte ruimte op je dak is Aiko de perfecte oplossing omdat je met minder panelen meer energie kunt opwekken. 

Aiko 455 wp vergelijking met standaard panelen

Lage degradatie 

De zonnepanelen van Aiko hebben ’s werelds hoogste rendement met maar liefst 23,1% per jaar. Na het eerste jaar hebben de panelen een degradatie van slechts 0,35% per jaar. Zoals je in onderstaand figuur kunt zien wekt het paneel na 25 jaar nog steeds 90,6 % van het initiële vermogen op.

Grafiek prestaties Aiko 455 Wp

Minder kwetsbaar

Het komt regelmatig voor dat zonnepanelen beschadigd raken tijdens vervoer of installatie. De zonnepanelen van Aiko zijn hier beter tegen beschermd omdat de elektrische verbindingen aan de achterkant van de cel liggen. Nog een bijkomend voordeel is dat de Aiko panelen door deze scheiding van lagen beter gerecycled kunnen worden. 

Zonnepanelen Aiko PFAS-vrij

80% van de zonnepanelen die momenteel verkocht worden bevatten PFAS in de backsheets, oftewel Poly en perfluoralkylstoffen. Dit zijn chemische stoffen die zorgen voor een water-, vet-, vuil-, en UVafstotende laag. Het grote nadeel van PFAS stoffen is dat deze niet natuurlijk worden afgebroken waardoor ze terecht kunnen komen in het milieu en het menselijke lichaam. De panelen van Aiko zijn volledig PFAS-vrij.

Red Dot Design Winnaar 

Aiko 450 Wp panelen zijn niet alleen van zeer hoge kwaliteit, er is ook veel aandacht besteedt aan het ontwerp en de afwerking. De panelen zijn volledig zwart en worden door velen beschouwd als de mooiste panelen op de markt. Niet zonder reden want Aiko won in 2023 de Red Dot Design Award voor de esthetiek van de zonnepanelen. 

Overhittingsbescherming

Het Aiko 450 zonnepaneel beschikt over oververhittingsbescherming op zonnecelniveau, wat zorgt voor een lagere temperatuur van het zonnepaneel en een verminderd brandrisico door hotspots. Dat is met name belangrijk voor de installatie van zonnepanelen in schaduwrijke omgevingen.

Langere garanties

Aiko is overtuigd van de kwaliteit en prestaties van haar eigen 450 Wp paneel waardoor je 15 jaar tot 25 jaar productgarantie en 30 jaar vermogensgarantie ontvangt. Hierdoor kun je jarenlang profiteren van een stabiele energieproductie. 

Kinder- en oeigoerenarbeidvrij

Kies je voor Aiko 450 Wp zonnepanelen dan maak je een veilige keuze op het gebied van ethische productie. De panelen zijn aantoonbaar vrij van kinder- en oeigoerenarbeid waardoor je bewust kiest voor een bedrijf dat waarde hecht aan ethische normen.

Installatie Aiko 450 Wp zonnepanelen door Robinzon

Ben jij overtuigd door de generatie 2 zonnepanelen van Aiko? Wij in ieder geval wel! Bij Robinzon ben je aan het juiste adres voor snelle en kundige installatie. Wij installeren het Aiko All black N-Type ABC zonnepaneel met een vermogen van 455 Wp. Neem vandaag nog contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Aiko 455 wp zonnepaneel

Aiko 455 Wp ABC N-type Glas-Glas All black zonnepaneel

  • Aiko 455 Glas-glas module Full Black
  • Generatie 2 N–Type ABC
  • Afmetingen 1757 x 1134 x 30 mm
  • 25 jaar productgarantie en 30 jaar vermogensgarantie
  • Rendement 23,1%
  • Gewicht 24.5 kg
  • 108 cellen
  • Geschikt voor platte en schuine daken

Download hier de datasheet van Aiko 455 Wp

Ook altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Ook altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan