/ Blog

Wat kost een thuisaccu?      

05 jul. 2023

Nederland is inmiddels wereldwijd koploper als het gaat om aantal zonnepanelen per hoofd van de bevolking. Er zouden al op meer dan 2 miljoen huizen in Nederland zonnepanelen liggen. Niet zo vreemd dus dat ook de vraag naar thuisaccu’s alleen maar stijgt. Niet alleen je eigen energie opwekken, maar die ook zelf opslaan voor later gebruik, maakt je nog onafhankelijker van je energieleverancier en alle fluctuaties op de energiemarkt.

Steeds meer mensen kloppen bij ons aan met vragen over thuisaccu’s, want wat is een goede thuisaccu en ook heel belangrijk, wat kost zo’n thuisbatterij nu?

De juiste thuisaccu voor jouw huishouden

De prijzen van een goede thuisaccu verschillen nogal. Dat heeft o.a. te maken met het vermogen van de accu en het uitgangsvermogen van de omvormer.

Maar stel, je kiest voor een hoge kwaliteit thuisaccu van GoodWe. GoodWe werkt met stapelbare en zelfherkennende modules. Het systeem is eenvoudig te installeren en je kunt het altijd verder uitbreiden.

  • Een GoodWe Lynx Home F thuisaccu van 1 fase 6,6 kW schaf je inmiddels al aan vanaf *€ 5.500, -. Deze thuisaccu is heel geschikt voor een huishouden van ongeveer drie personen.
  • Een GoodWe Lynx Home F thuisaccu van 3 fase 16,4 kW is er vanaf *€ 10.000,-. Daarmee kun je een huishouden van 5 tot 6 personen goed van stroom voorzien. 

Bij Robinzon werken wij met een all-in prijs voor thuisaccu’s! Dat betekent dat de genoemde prijzen inclusief montage, bekabeling en de benodigde aanpassingen in de meterkast zijn. De prijzen zijn exclusief BTW.

Waarom juist nu een thuisaccu aanschaffen?

Er zijn drie goede redenen om serieus een thuisaccu te overwegen:

  1. Je wil zelfvoorzienend zijn en je eigen opgewekte energie van je zonnepanelen altijd kunnen gebruiken op het moment dat het jou uitkomt. Niet alleen als de zon schijnt.
  2. Je wilt door kunnen leven en werken bij een stroomstoring. Denk aan je ict-server of aan de wifi, maar ook aan een dokterskoelkast vol medicijnen.
  3. Je vindt het leuk om voorop te lopen en weet dat je met het opslaan van je eigen energie meehelpt bouwen aan duurzamere toekomst.

Hulp nodig bij het maken van je keuze?

We helpen je graag met het kiezen van de juiste thuisaccu. Neem vrijblijvend contact met ons op. We lopen graag samen met jou de verschillende mogelijkheden door!

*) De genoemde prijzen gelden op de publicatiedatum van deze blog: 5 juli 2023. In de toekomst kunnen deze prijzen weer veranderen.

Ook altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Ook altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan