/ Blog

Word onafhankelijk van je energieleverancier met een BlauHoff thuisbatterij

20 jun. 2024

Jarenlang heeft de Nederlandse overheid huishoudens en bedrijven gestimuleerd om zonnepanelen aan te schaffen door middel van subsidies en de salderingsregeling. De salderingsregeling maakt het sinds 2004 mogelijk om zelf opgewekte stroom terug te leveren aan energiebedrijven. Lever je meer terug dan je verbruikt dan krijg je voor dat overschot een vergoeding. Dat is jarenlang goed gegaan maar door de enorme toename van zonnepanelen raakt het net regelmatig overbelast. Energieleveranciers maken daar kosten voor en zijn daarom begonnen met het rekenen van terugleverkosten. Hoe fijn zo het zijn om (grotendeels) onafhankelijk te worden van je energieleverancier? De thuisbatterij, thuisaccu, van Blauhoff maakt het mogelijk.

BlauHoff accu op balkon - Robinzon

Onafhankelijk van je energieleverancier met de thuisbatterij van Blauhoff

Een mooi en strak design, licht en compact en zowel binnen als buiten te plaatsen. Dat is de thuisbatterij van Blauhoff. Met de Blauhoff thuisbatterij bepaal jij zelf hoe onafhankelijk je wordt van je energieleverancier. De Blauhoff Home Box accu/batterij is te verkrijgen vanaf 5 kwh, 10 kWh tot 160 kWh. Om je een idee te geven: lampen die je een uur laat branden verbruiken 0,1 kWh en een vaatwasser die je 1 uur laat draaien verbruikt 1 kwh. Met de Blauhoff thuisbatterij kun je, afhankelijk van het aantal kWh, off grid gaan en (grotendeels) onafhankelijk worden van je energieleverancier. De batterij bestaat uit losse modules die modulair met elkaar te koppelen zijn. Je kunt je batterij ook op een later moment uitbreiden door simpelweg een extra batterij toe te voegen. 

Wat kan ik doen met een volle Blauhoff thuisbatterij van 5kWh?

Stel je voor, je neemt de minimale beschikbare Blauhoff batterij opslag van 5kWh. Overdag wekken je zonnepanelen zonne-energie op waarmee je je huishouden overdag laat draaien en tegelijkertijd laad je de batterij vol. ’s Avonds laat je de vaatwasser een uur draaien, draai je nog een wasje en laat je alle lampen branden. Je zet de airco aan voor extra kou/warmte en je kijkt de hele avond tv. Ondertussen worden je computer en telefoon opgeladen. Alle apparaten worden gedurende deze avond gevoed door je Blauhoff thuisbatterij van 5kWh. 

Hoe werkt de thuisbatterij van Blauhoff?

Energie die je thuis of op de zaak opwekt met je zonnepanelen kan worden opgeslagen in de Blauhoff thuisbatterij. Je koppelt de batterij aan de zonnepanelen en de batterij wordt opgeladen. Met een slimme app kun je zelf bepalen wat je met de stroom wilt doen: gebruiken op bijvoorbeeld een bewolkte dag of in de avonduren of je kunt terugleveren aan het net. Als de elektriciteit in je woning of bedrijf uitvalt dan wordt de Blauhoff thuisbatterij automatisch jouw energiebron en zorgt deze ervoor dat de stroom niet wegvalt. De thuisbatterij doet eigenlijk al het werk voor je en is ook nog eens onderhoudsvrij. 

Voordelen Blauhoff thuisbatterij

De Blauhoff thuisbatterij is gemaakt van LFP (lithiumijzerfosfaat). LFP batterijen bieden vele voordelen ten opzicht van andere lithiumbatterijen. We zetten ze voor je op een rijtje:

Veilig
De Blauhoff thuisbatterij voldoet aan alle ICE Europese veiligheidsnormen. LFP batterijen zijn veiliger dan andere batterijen omdat ze snel opladen zonder oververhit te raken. LFP is niet-toxisch en niet-ontvlambaar materiaal dat geen gevaarlijke dampen afgeeft. 

Lange levensduur
Blauhoff garandeert een levensduur van minimaal 6000 cycli. Daarbij ontvang je 10 jaar garantie. De levensduur van de batterij kan worden verlengd door de batterij regelmatig gedeeltelijk op te laden in plaats van volledig laden. 

Snel opladen
De batterij wordt efficiënt en snel opgeladen. Dankzij de lage weerstand worden hoge stromen goed geabsorbeerd en afgegeven.

Onderhoudsvrij
Je hebt geen omkijken naar de Blauhoff thuisbatterij want deze is volledig onderhoudsvrij. 

Licht en compact
De Blauhoff batterij is tot wel 70% lichter dan loodzuur-batterijen. De batterij heeft de grootte van een kleine radiator en kan tegen de muur worden gemonteerd.

Ontvang 21% btw terug bij de aankoop van een Blauhoff thuisbatterij

Sinds 1 januari 2024 kun je de 21% btw op de Blauhoff thuisbatterij terugvragen bij de belastingdienst. Dat maakt de aanschaf van een thuisbatterij nu nog aantrekkelijker.  

Zakelijk een Blauhoff thuisbatterij kopen

Ben je ondernemer, dan zijn er verschillende fiscale voordelen waar je mogelijk gebruik van kunt maken bij de aanschaf van thuisbatterij.

 1. Energie-investeringsaftrek (EIA). De EIA maakt het mogelijk om 45,5% van het investeringsbedrag van de fiscale winst af te trekken.
 2. Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Met de kleinschaligheidsinvestering mag je als ondernemer in Nederland nog eens 28% aftrekken van je totale winst waardoor je belastbare winst lager wordt. 

Redenen om te kiezen voor een Blauhoff thuisbatterij:

 • Meteen een lagere energierekening
 • Afhankelijkheid energieleverancier verminderen
 • Mogelijkheid om off-grid te gaan
 • Altijd een back-up als bij een stroomstoring 
 • Energiehandelen: met een thuisbatterij kun je energie handelen om je inkomsten te verhogen
 • Verlagen piekbelasting
 • Bijdrage aan een duurzaam leven 
 • 21% btw retour van de belastingdienst
 • Fiscale voordelen bij zakelijke aanschaf

Wil jij verzekerd zijn van een kundige en snelle thuisbatterij installatie door een gecertificeerd bedrijf? Dan ben jij bij Robinzon aan het juiste adres. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw situatie te bespreken. 

Ook altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Ook altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan