/ Blog

Zonnepanelen verwijderen en terugplaatsen

12 jul.

Heb je nieuwe dakpannen nodig of laat je bijvoorbeeld een nieuwe dakkapel bouwen? Dan moeten de zonnepanelen op je dak (tijdelijk) verwijderd worden.

Robinzon krijgt geregeld aanvragen van klanten, maar ook van mensen die nog geen klant bij ons zijn, om hun zonnepanelen te verwijderen en later terug te plaatsen.

Voldoet je zonnesysteem nog?

Soms komen de niet-klanten bij ons terecht, omdat de installateur van hun zonnepanelen failliet is gegaan of omdat dat installatiebedrijf is overgenomen door een ander bedrijf. In andere gevallen kiezen mensen voor ons, omdat ze niet tevreden zijn met de klantenservice, klantvriendelijkheid of werkwijze van hun oorspronkelijke installateur. Wat de reden ook is, Robinzon springt graag bij. We zorgen er altijd voor dat je zonnepanelen snel en professioneel worden verwijderd en weer teruggeplaatst.

Als je zonnepanelen (tijdelijk) van het dak af moeten, is dat een mooi moment om eens na te gaan of je huidige zonnesysteem nog wel voldoet. Misschien ben je meer stroom gaan verbruiken, omdat je gezinsuitbreiding hebt gehad of een elektrische auto hebt aangeschaft. In dat geval is het handig om te kijken of je niet meteen wat extra zonnepanelen moet laten plaatsen. Of je zonnepanelen zijn verouderd en je wil van de gelegenheid gebruikmaken om nieuwe zonnepanelen terug te plaatsen.

In 5 stappen naar zonnepanelen verwijderen en terugplaatsen

  1. Je doet een aanvraag voor het verwijderen en terugplaatsen van zonnepanelen. Bel ons op 035 – 7850681. Of vul het contactformulier in
  2. Een van onze ervaren monteurs komt bij je langs voor een inventarisatie. Snel daarna ontvang je een offerte op maat.
  3. Als je akkoord gaat met de offerte, prikken we samen een datum voor het verwijderen van de zonnepanelen.* Ook spreken we een datum af voor het terugplaatsen van de zonnepanelen.
  4. Op de eerste definitief afgesproken datum demonteren we de zonnepanelen.
  5. Op de tweede afgesproken datum leggen we de zonnepanelen (oud of nieuw) terug op het dak. We plaatsen dan meteen de eventuele extra zonnepanelen. We leveren pas op als alles werkt. Je krijgt van ons een gratis app waarmee je altijd je opbrengst kunt bijhouden. We geven je tips voor het onderhoud van de panelen. Of sluit voordelig een onderhoudscontract met ons af.

*Wij plannen optioneel ook een tweede datum voor het verwijderen van de zonnepanelen in voor als we op de geplande datum het dak niet op kunnen door slechte weersomstandigheden. Zo voorkomen we dat de andere geplande werkzaamheden aan het dak in gevaar komen.

Hoe zit het met de garantie op het dak?

Als wij de zonnepanelen die we eerder van je dak hebben verwijderd terugplaatsen, gebruiken wij altijd nieuwe bevestigingsmaterialen. Dit doen wij om de garantie op de waterdichtheid van je dak veilig te stellen. Want als bevestigingsmaterialen niet volgens leveranciersschriften worden gemonteerd, vervalt je garantie. Des te belangrijker dat je je zonnepanelen laat verwijderen en terugplaatsen door een ervaren zonnepaneleninstallateur. Zeker als je een speciaal dak hebt, zoals een betondak of een houten bitumen dak.

Robinzon monteert áltijd volgens de voorschriften van de leverancier. Zo ben je altijd verzekerd van 100% garantie op de waterdichtheid van je (speciale) dak.

Meer weten?

Wil je meer weten over het verwijderen en terugplaatsen van je zonnepanelen en het nalopen van je zonnesysteem? Neem vrijblijvend contact met ons op. Of neem eerst eens een kijkje bij onze projecten.

Ook altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Ook altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan