3d rendering loft luxury living room with bookshelf 1 - Robinzon

Een gezonder leefklimaat in huis met kruipruimte-isolatie

Gratis en vrijblijvend

Vraag een offerte aan

"*" geeft vereiste velden aan

1000+ tevreden klanten gingen je voor

Kruipruimte isolatie

De vele voordelen van goed geïsoleerd dak

Reken af met vocht en schimmel in huis en voorkom houtrot

Geniet van meer wooncomfort en een beter leefklimaat

Verduurzaam je huis en verhoog zo ook de waarde van je huis

Bespaar tot 15% op je energierekening

Wat is kruipruimte-isolatie?

Bij kruipruimte-isolatie, ook wel bodemisolatie genoemd, brengen we isolerend materiaal op de bodem van je kruipruimte aan. Zo kan kou en vocht niet optrekken uit de vaak nattige grond. Vochtproblemen en schimmel maken geen kans meer. Het resultaat: een lagere energierekening, meer wooncomfort en een gezonder leefklimaat in huis.

Zo zorgt Robinzon voor de beste kruipruimte-isolatie

Overweeg je om je kruipruimte te laten isoleren? Neem vrijblijvend contact met ons op. Elk huis en elke kruipruimte is weer anders. Daarom komen we altijd eerst bij je langs om te bekijken wat voor jouw huis en kruipruimte de beste oplossing is. Pas daarna brengen we offerte uit. Zodra je de offerte hebt goedgekeurd, maken we een afspraak voor het isoleren zelf. In de meeste gevallen zijn onze experts daar ongeveer een dagdeel mee bezig.

Robinzon voor de beste kruipruimte isolatie

Robinzon werkt met het beste isolatiemateriaal

Voor het isoleren van kruipruimtes maken we veel gebruik van PIF Isolatie. Dit isolatiemateriaal bestaat uit meerdere lagen aluminiumfolie met luchtkussentjes ertussen. De warmte wordt gereflecteerd door de aluminiumfolie, terwijl de luchtkussentjes de warmte langer vasthouden. PIF Isolatiefolie is 100% recyclebaar. Onze experts brengen het isolatiemateriaal handmatig in de kruipruimte aan.

Is je kruipruimte te laag voor het aanbrengen van PIF Isolatie, dan kiezen we bij Robinzon voor EPS++ parels of DROWA-isolatiechips.

EPS++ parels bestaan voor 2% uit polystyreen en voor 98% uit lucht. De korrels rotten en schimmelen niet, en blijven bij een hoge waterstand drijven. Onze installateurs blazen de parels op de bodem met een speciale machine. DROWA-isolatiechips zijn gemaakt van gerecycled polystyreen en bestaan voor 99,65% uit lucht. Ook deze duurzame isolatiechips worden door onze experts in de kruipruimte geblazen en zijn heel geschikt voor kleine kruipruimtes die slecht toegankelijk zijn.

Robinzon team achtergrond op gras - Robinzon

Ook direct besparen op je energierekening met betere isolatie?

Wij kunnen je helpen met het isoleren van je vloer, kruipruimte en dak.

De duurzame oplossingen van Robinzon

DSC02123 - Robinzon
Zonnepanelen

Zonnepanelen op je dak: een duurzame investering die loont.

Lees meer
goodwe lynx - Robinzon
Thuisaccu’s

Haal nog meer uit je eigen opgewekte stroom.

Lees meer
Enphase micro omvormer IQ7 plus - Robinzon
Omvormers

Haal het beste uit je zonnepanelen met Enphase micro-omvormers.

Omvormers
Thuis een Alfen laadpaal laten installeren - Robinzon
Laadpalen

Altijd met een volle accu van huis met je eigen slimme laadpaal.

Lees meer
comfortabel wonen met kruipruimte isolatie - Robinzon
Isolatie

Wil jij ook tegelijkertijd energie besparen, je wooncomfort verbeteren én vochtproblemen verminderen of voorkomen?

Lees meer
meterkast dichtbij - Robinzon
Meterkast

Wil je je woning verduurzamen met zonnepanelen? Dan is het aanpassen van je groepenkast essentieel.

Lees meer
Robinzon bus - Robinzon
Service & onderhoud

Nog langer plezier van je zonne-installatie met service & onderhoud van Robinzon.

Service & onderhoud

Veelgestelde vragen over het isoleren van je kruipruimte

Hoe weet ik of het nodig is om mijn kruipruimte te isoleren?

Meestal is één blik in de kruipruimte genoeg om te zien of de kruipruimte vochtig is. Vind je het zelf lastig te zien of is je kruipruimte moeilijk toegankelijk? Dan helpen we je graag met het inspecteren van je kruipruimte.

Je kunt er overigens vanuit gaan dat als je kruipruimte nooit eerder is geïsoleerd, er met bodemisolatie nog veel winst te behalen valt. Denk aan meer energiebesparing, meer wooncomfort en een gezonder leefklimaat.

Wat is het verschil tussen kruipruimte-/bodemisolatie en vloerisolatie?

Bij kruipruimte-isolatie, ook wel bodemisolatie genoemd, brengen we isolatiemateriaal aan op de bodem van je kruipruimte. Zo houd je de nattigheid en kou die uit de vochtige bodem omhoogkomen, tegen. Het resultaat: een drogere, warmere luchtlaag onder de vloer.

Bij vloerisolatie brengen we aan de onderzijde van de vloer een isolatielaag aan die de koude lucht vanuit de bodem tegenhoudt en de warme lucht in je woning vasthoudt.

Wat kost het om mijn kruipruimte te isoleren?

De kosten voor het isoleren van je kruipruimte zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte, de diepte en toegankelijkheid van de kruipruimte en het soort isolatiemateriaal dat we gebruiken.

In veel gevallen kun je de kosten drukken door gebruik te maken van subsidieregelingen die energiebesparing stimuleren, zoals de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) of de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).

Ook is het goed om te bedenken dat je je investering in zo’n 7 jaar weer hebt terugverdiend, omdat je tot wel 15% energie bespaart met een goed geïsoleerde kruipruimte!

Kan ik subsidie krijgen voor het isoleren van mijn kruipruimte?

Ja, er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor het isoleren van je huis. Zo kun je in veel gevallen gebruikmaken van de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) of de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Met subsidie kun je een deel van de kosten dekken.

Ook is het goed om te bedenken dat je je investering in zo’n 7 jaar weer hebt terugverdiend, omdat je tot wel 15% energie bespaart met een goed geïsoleerde kruipruimte!

Hoeveel energie bespaar ik met de isolatie van mijn kruipruimte?

Met het isoleren van je kruipruimte kun je tot wel 15% energie besparen. Meestal heb je je investering op die manier ook nog eens in ongeveer 7 jaar terugverdiend. Bovendien voorkom je met bodemisolatie vochtproblemen en schimmel in huis. Je investeert dus ook in je gezondheid en een beter wooncomfort.

Hoe lang duurt het isoleren van mijn kruipruimte?

Dat is vanzelfsprekend afhankelijk van o.a. de grootte en toegankelijkheid van je kruipruimte, maar over het algemeen kost het onze installateurs niet langer dan een dagdeel om de bodem van een kruipruimte te isoleren.