3D Rendering Loft Luxury Living Room With Bookshelf 1 - Robinzon
1000+ huizen voorzien van isolatie

Een gezonder leefklimaat in huis met kruipruimte-isolatie

Door de bodem van je kruipruimte te isoleren, reken je af met vocht en schimmel in huis en bespaar je tot wel 15% op je energierekening. Beter voor je gezondheid, je portemonnee én het klimaat!

"*" geeft vereiste velden aan

Vraag een offerte aan

Binnen 30 seconden klaar

Wat is kruipruimte-isolatie?.

Bij kruipruimte-isolatie, ook wel bodemisolatie genoemd, brengen we isolerend materiaal op de bodem van je kruipruimte aan. Zo kan kou en vocht niet optrekken uit de vaak nattige grond. Vochtproblemen en schimmel maken geen kans meer. Het resultaat: een lagere energierekening, meer wooncomfort en een gezonder leefklimaat in huis.

Vraag een offerte aan
Img 4441 - Robinzon

Subsidies voor kruipruimte- ofwel bodemisolatie.

Wist jij al dat je voor het isoleren van je kruipruimte gebruik kunt maken van subsidieregelingen van de overheid?

Bespaar ook flink op je kosten met de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) of de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).

Hoe gaan we te werk?.

Overweeg je om je kruipruimte te laten isoleren? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Elk huis en elke kruipruimte is weer anders. Daarom komen we altijd eerst bij je langs om te bekijken wat voor jouw huis en kruipruimte de beste oplossing is. Pas daarna brengen we offerte uit. Zodra je de offerte hebt goedgekeurd, maken we een afspraak voor het isoleren zelf. In de meeste gevallen zijn onze experts daar ongeveer een dagdeel mee bezig.

Offerte aanvragen
Isolatiemateriaal

De vele voordelen van kruipruimte-isolatie.

Je kruipruimte laten isoleren door Robinzon heeft alleen maar voordelen:

Reken af met vocht en schimmel in huis
Geniet van meer wooncomfort en een beter leefklimaat
Verduurzaam je huis en verhoog zo ook de waarde van je huis
Bespaar tot wel 15% op je energierekening
Verdien je investering in zo’n 7 jaar terug
Voorkom rottende balken in je kruipruimte
Bestrijd huismijt en ander ongedierte
Voorkom het roesten van leidingen onder de vloer
Offerte aanvragen
Comfortabel Wonen Door Kruipruimte Isolatie

Robinzon gebruikt de beste isolatiematerialen.

Voor het isoleren van kruipruimtes maken we veel gebruik van PIF Isolatie. Dit isolatiemateriaal bestaat uit meerdere lagen aluminiumfolie met luchtkussentjes ertussen. De warmte wordt gereflecteerd door de aluminiumfolie, terwijl de luchtkussentjes de warmte langer vasthouden. PIF Isolatiefolie is 100% recyclebaar. Onze experts brengen het isolatiemateriaal handmatig in de kruipruimte aan.

Is je kruipruimte te laag voor het aanbrengen van PIF Isolatie, dan kiezen we bij Robinzon voor EPS++ parels of DROWA-isolatiechips.

EPS++ parels bestaan voor 2% uit polystyreen en voor 98% uit lucht. De korrels rotten en schimmelen niet, en blijven bij een hoge waterstand drijven. Onze installateurs blazen de parels op de bodem met een speciale machine. DROWA-isolatiechips zijn gemaakt van gerecycled polystyreen en bestaan voor 99,65% uit lucht. Ook deze duurzame isolatiechips worden door onze experts in de kruipruimte geblazen en zijn heel geschikt voor kleine kruipruimtes die slecht toegankelijk zijn.

Vraag een offerte aan

Veelgestelde vragen over het isoleren van je kruipruimte.

Hoe weet ik of het nodig is om mijn kruipruimte te isoleren?

Meestal is één blik in de kruipruimte genoeg om te zien of de kruipruimte vochtig is. Vind je het zelf lastig te zien of is je kruipruimte moeilijk toegankelijk? Dan helpen we je graag met het inspecteren van je kruipruimte.

Je kunt er overigens vanuit gaan dat als je kruipruimte nooit eerder is geïsoleerd, er met bodemisolatie nog veel winst te behalen valt. Denk aan meer energiebesparing, meer wooncomfort en een gezonder leefklimaat.

Wat is het verschil tussen kruipruimte-/bodemisolatie en vloerisolatie?

Bij kruipruimte-isolatie, ook wel bodemisolatie genoemd, brengen we isolatiemateriaal aan op de bodem van je kruipruimte. Zo houd je de nattigheid en kou die uit de vochtige bodem omhoogkomen, tegen. Het resultaat: een drogere, warmere luchtlaag onder de vloer.

Bij vloerisolatie brengen we aan de onderzijde van de vloer een isolatielaag aan die de koude lucht vanuit de bodem tegenhoudt en de warme lucht in je woning vasthoudt.

Wat kost het om mijn kruipruimte te isoleren?

De kosten voor het isoleren van je kruipruimte zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte, de diepte en toegankelijkheid van de kruipruimte en het soort isolatiemateriaal dat we gebruiken.

In veel gevallen kun je de kosten drukken door gebruik te maken van subsidieregelingen die energiebesparing stimuleren, zoals de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) of de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).

Ook is het goed om te bedenken dat je je investering in zo’n 7 jaar weer hebt terugverdiend, omdat je tot wel 15% energie bespaart met een goed geïsoleerde kruipruimte!

Kan ik subsidie krijgen voor het isoleren van mijn kruipruimte?

Ja, er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor het isoleren van je huis. Zo kun je in veel gevallen gebruikmaken van de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) of de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Met subsidie kun je een deel van de kosten dekken.

Ook is het goed om te bedenken dat je je investering in zo’n 7 jaar weer hebt terugverdiend, omdat je tot wel 15% energie bespaart met een goed geïsoleerde kruipruimte!

Hoeveel energie bespaar ik met de isolatie van mijn kruipruimte?

Met het isoleren van je kruipruimte kun je tot wel 15% energie besparen. Meestal heb je je investering op die manier ook nog eens in ongeveer 7 jaar terugverdiend. Bovendien voorkom je met bodemisolatie vochtproblemen en schimmel in huis. Je investeert dus ook in je gezondheid en een beter wooncomfort.

Hoe lang duurt het isoleren van mijn kruipruimte?

Dat is vanzelfsprekend afhankelijk van o.a. de grootte en toegankelijkheid van je kruipruimte, maar over het algemeen kost het onze installateurs niet langer dan een dagdeel om de bodem van een kruipruimte te isoleren.