3D Rendering Loft Luxury Living Room With Bookshelf 1 - Robinzon
1000+ huizen voorzien van isolatie

Duurzamer en comfortabeler wonen met vloerisolatie

Met vloerisolatie bespaar je flink op je energierekening en reken je ook nog eens af met vocht in huis. Dat is beter voor je portemonnee, het klimaat én je gezondheid!

"*" geeft vereiste velden aan

Vraag een offerte aan

Binnen 30 seconden klaar

Wat is vloerisolatie?.

Bij vloerisolatie isoleren wij de vloer van je benedenverdieping. Dat doen we door isolatiemateriaal aan te brengen op het plafond van je kruipruimte. Zo houd je de warmte binnen en kou en vocht juist buiten. Je huis voelt meteen een stuk behaaglijker aan en je verbruikt veel minder energie.

Vraag een offerte aan

Subsidies bij vloerisolatie.

Wist jij al dat je voor het aanbrengen van vloerisolatie gebruik kunt maken van subsidieregelingen van de overheid? Bespaar flink op de kosten met de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) of de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).

Hoe gaat Robinzon te werk?.

Plannen om je vloer te isoleren? Neem vrijblijvend contact met ons op.
Ieder huis en iedere kruipruimte is weer anders. Daarom komen we altijd eerst bij je langs om te zien wat voor jouw huis en vloer de beste oplossing is. Pas daarna brengen we offerte uit. Zodra je de offerte hebt goedgekeurd, maken we een afspraak voor het isoleren zelf. Afhankelijk van de afmetingen van je vloer zijn onze experts daar in de meeste gevallen een tot twee dagen mee bezig.

Offerte aanvragen
Isolatiemateriaal

De vele voordelen van vloerisolatie.

Vloerisolatie door Robinzon heeft heel wat voordelen:

Bespaar tot wel 15% op je energierekening
Verduurzaam je huis en verhoog zo ook de waarde van je woning
Geniet van meer wooncomfort
Reken af met vocht in huis voor een gezonder leefklimaat
Verdien je investering in zo’n 7 jaar terug
Snel en vakkundig aangebracht
Offerte aanvragen
Comfortabel Wonen Door Kruipruimte Isolatie

Robinzon werkt met het beste isolatiemateriaal.

Bij Robinzon gebruiken we PIF Isolatie. Dit isolatiefolie is ideaal voor vloerisolatie. Het bestaat uit meerdere lagen aluminiumfolie met luchtkussentjes ertussen. De warmte wordt gereflecteerd door de aluminiumfolie, terwijl de luchtkussentjes de warmte langer vasthouden.
Onze experts brengen het flexibele en lichte isolatiemateriaal rechtstreeks aan op het plafond van de kruipruimte. PIF Isolatiefolie werkt ook nog eens vochtwerend en is 100% recyclebaar.

Vraag een offerte aan

Veelgestelde vragen over vloerisolatie.

Hoe weet ik of vloerisolatie in mijn huis wel mogelijk is?

We moeten we het isolatiemateriaal handmatig aanbrengen. Daarom moet je kruipruimte hoog genoeg zijn (> 50 cm) en goed toegankelijk. Meestal is één blik in de kruipruimte voor ons genoeg om te zien of wij je vloer kunnen isoleren.
Is de kruipruimte te laag voor vloerisolatie? Dan is kruipruimte-isolatie oftewel bodemisolatie vaak een betere keuze.

Wat is het verschil tussen kruipruimte-isolatie (bodemisolatie) en vloerisolatie?

Bij bodemisolatie brengen we isolatiemateriaal aan op de bodem van je kruipruimte. Zo houd je de nattigheid en kou die uit de vochtige bodem omhoogkomen, tegen. Het resultaat is een drogere, warmere luchtlaag onder de vloer.
Bij vloerisolatie brengen we aan de onderzijde van de vloer een isolatielaag aan die de koude lucht vanuit de bodem tegenhoudt en de warme lucht in je woning vasthoudt.

Bij vloerisolatie brengen we aan de onderzijde van de vloer een isolatielaag aan die de koude lucht vanuit de bodem tegenhoudt en de warme lucht in je woning vasthoudt.

Wat kost vloerisolatie?

Wat het kost om je vloer te isoleren is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte, diepte en toegankelijkheid van de kruipruimte.
In veel gevallen kun je gebruikmaken van subsidieregelingen die energiebesparing stimuleren, zoals de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis of de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Zo druk je de kosten flink.
Bedenk ook dat je deze investering in ongeveer 7 jaar weer helemaal terugverdient. Je bespaart immers tot 15% energie met een goed geïsoleerde vloer!

Kan ik subsidie krijgen voor vloerisolatie?

Jazeker! Er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor het isoleren van je huis. Zo kun je in veel gevallen gebruikmaken van de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) of de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Met subsidie kun je een deel van de kosten dekken.
Ook is het goed om te bedenken dat je je investering in zo’n 7 jaar weer hebt terugverdiend, omdat je tot wel 15% energie bespaart met een goed geïsoleerde kruipruimte!

Hoeveel energie bespaar ik met vloerisolatie?

Met het isoleren van je vloer bespaar je tot wel 15% aan energie. Zo verdien je je investering in ongeveer 7 jaar terug. Bovendien voorkom je met vloerisolatie vochtproblemen in huis. Je investeert dus ook in je gezondheid en een beter wooncomfort.

Hoe lang duurt het aanbrengen van de vloerisolatie?

Hoewel dat vanzelfsprekend erg afhankelijk is van het vloeroppervlak, zijn onze experts in de meeste gevallen een tot twee dagen bezig met het isoleren van je vloer.