DSC03113 scaled - Robinzon

Enphase micro-omvormers.

Gratis en vrijblijvend

Vraag een offerte aan

Bespaar gemiddeld € 1.400 per jaar

Binnen 4 weken geïnstalleerd

Binnen 5 jaar terugverdiend

"*" geeft vereiste velden aan

1000+ tevreden klanten gingen je voor

Enphase micro omvormer

De vele voordelen van Enphase micro-omvormers

Hogere opbrengsten in de ochtend, avond en bij donker weer

Veilig systeem, gelijkstroom wordt al meteen op het dak omgezet in wisselstroom.

Gemakkelijk je zonnesysteem uit te breiden wanneer je maar wil.

25 jaar garantie

De juiste omvormer bij het juiste zonnesysteem.

Serie-geschakeld zonnesysteem

Heb je een dak waar nooit schaduw op valt? Of wil je alle zonnepanelen op één dak-helft laten leggen? Dan kan een serie-geschakeld zonnesysteem praktisch zijn. In dit meer traditionele systeem zijn de zonnepanelen stuk voor stuk met elkaar verbonden. De stroom gaat in een aaneengesloten kring (string) naar een omvormer die we binnen in je huis plaatsen.

Parallel-geschakeld zonnesysteem

Bij een parallel-geschakeld zonnesysteem functioneren de zonnepanelen los van elkaar. Dit systeem is een goede keuze als je dak deels schaduw vangt. Of als de zonnepanelen op verschillende delen van je dak worden gelegd. Bij een parallel-geschakeld systeem plaatsen we micro-omvormers of power optimizers achter elk zonnepaneel. Functioneert één zonnepaneel minder goed, dan ondervinden de andere zonnepanelen daar geen hinder van. Ze blijven stuk voor stuk maximaal renderen.

De drie onderdelen van een Enphase micro-omvormersysteem

Micro-omvormers

We installeren een Enphase micro-omvormer achter elk zonnepaneel. Het kleine apparaatje zet de gelijkstroom die het paneel opwekt direct om in bruikbare wisselstroom. Voor in huis. Of voor je laadpaal

Envoy

De Enphase Envoy is een kastje dat we in de meterkast plaatsen. Het monitort de micro-omvormers voor een optimale productie. Ook communiceert de Envoy via internet met het Enphase MyEnlighten monitoringsportaal.

Monitoringsportaal

Met het MyEnlighten Monitoringsportaal kun je je dagelijkse stroomverbruik (gemeten in de Envoy) monitoren. We kunnen via het portaal updates uitvoeren en op afstand problemen opsporen en oplossen.

In een paar stappen naar zelf stroom opwekken met zonnepanelen

Contact

Neem contact met ons op voor een aanvraag. Bel ons op 035 – 7850681. Of vul het contactformulier in.

Inventarisatie & offerte

Een van onze ervaren medewerkers komt snel bij je langs voor een inventarisatie. Je ontvangt binnen 5 dagen een offerte op maat.

Planning & installatie

We plannen een datum in en installeren het zonnesysteem.

Afronding

Je krijgt van ons een gratis app waarmee je altijd je opbrengst kunt bijhouden. We geven je tips voor het onderhoud van de panelen. Of sluit voordelig een onderhoudscontract met ons af.

Robin plaatst montagemateriaal voor zonnepanelen

Waarom klanten kiezen voor Robinzon.

Wij werken altijd vanuit de wensen van de klant. We nemen de tijd om samen met jou goed uit te zoeken wat de beste zonnepanelen voor jouw huis zijn.

Robinzon werkt alleen met kwaliteitsproducten.

Met de beste vakmensen bieden wij de beste service.

Altijd persoonlijke aandacht.

Eventuele problemen lossen we in no time op.

Veelgestelde vragen

Wat doet een micro-omvormer?

Een micro-omvormer is een klein apparaatje dat we achter ieder afzonderlijk zonnepaneel bevestigen. Een micro-omvormer zet de stroom die dat zonnepaneel opwekt, meteen om in bruikbare stroom. Stroom die je in huis kunt gebruiken. Met een micro-omvormer rendeert elk zonnepaneel maximaal. Valt er bijvoorbeeld schaduw op één van je zonnepanelen, dan heeft dit geen negatieve invloed op de prestaties van de andere panelen.

Wat is het verschil tussen een ‘gewone’ en een micro-omvormer?

Bij een traditioneel zonnepanelensysteem plaats je de zonnepanelen op het dak, maar installeer je de omvormer – een wat groter apparaat – in huis. De zonnepanelen wekken gelijkstroom (DC) op die door de omvormer wordt omgezet in bruikbare wisselstroom (AC) voor in huis.
Een Enphase micro-omvormer is een klein omvormertje. Dit apparaatje plaatsen we direct achter een zonnepaneel. De micro-omvormer zorgt ervoor dat de gelijkstroom die het zonnepaneel opwekt direct op het dak al wordt omgezet in stroom die meteen te gebruiken is.

Waarom wekken micro-omvormers meer stroom op?

Je plaatst een micro-omvormer achter elk zonnepaneel. Elk zonnepaneel werkt los van de andere panelen. Schaduwval of bijvoorbeeld vogelpoep op één zonnepaneel heeft daardoor geen invloed op de rest van de zonnepanelen. Die blijven elk voor zich maximaal renderen. Met micro-omvormers wekken je zonnepanelen op die manier in totaal meer energie op dan met één traditionele omvormer waar al je zonnepanelen op zijn aangesloten.

Waarom gaat een micro-omvormer minder snel kapot?

Een micro-omvormer valt veel minder vaak uit dan een traditionele omvormer. Dit heeft te maken met de bewegende delen in beide omvormers. Dankzij ingebouwde microchips bestaat een micro-omvormer uit minder componenten die kapot kunnen gaan. Het is niet voor niks dat Enphase als enige fabrikant 25 jaar garantie geeft op haar micro-omvormers.

Waarom zijn (Enphase) micro-omvormers nog veiliger?

Een zonnesysteem met micro-omvormers zoals die van Enphase, is veiliger dan een traditionele ‘string-‘omvormer. Dat komt omdat een micro-omvormer de gelijkstroom (DC) direct bij het zonnepaneel omzet in wisselstroom (AC). Hierdoor loopt er geen gelijkstroom over het dak naar de woning. Bij een stroomstoring op het dak met wisselstroom stopt het Enphase micro-omvormersysteem automatisch met het opwekken van stroom. En als dat niet gebeurt, schakelt de aardlekschakelaar in de meterkast het systeem bij kortsluiting alsnog uit. Enphase is hierdoor extra veilig.
Dit is niet het geval bij een systeem waarbij de omvormer in huis wordt geplaatst. De gelijkstroom wordt dan pas in huis omgezet in wisselstroom. Dan kan het in een enkel geval gebeuren dat er een vlamboog op het dak ontstaat die je niet met een beveiliging kunt stoppen. Overigens kun je die vlamboog wel detecteren.

Wat is het verschil tussen een serie-en parallel-geschakeld systeem?

Als je besluit zonnepanelen aan te schaffen, kun je kiezen uit twee systemen: een serie-geschakeld systeem of een parallel-geschakeld systeem.
Bij een serie-geschakeld systeem zijn de zonnepanelen stuk voor stuk met elkaar verbonden. Net zoals bij batterijen in een afstandsbediening, wordt de plus steeds op de min aangesloten. Zo krijg je een zogenaamde string. Dat is een kring waarin de stroom wordt opgewekt en naar de omvormer wordt geleid. Dit serieel geschakeld systeem is interessant, als je alle zonnepanelen op één dak-helft wil laten installeren of als er nergens schaduw op je dak valt.
Bij een parallel-geschakeld systeem functioneren de zonnepanelen los van elkaar. Dit systeem is een goede keuze als een of meerdere zonnepanelen (soms) in de schaduw liggen. Of als je zonnepanelen op meerdere daken wilt laten leggen. Functioneert een zonnepaneel minder goed, dan ondervinden de andere zonnepanelen daar geen hinder van. Ze blijven stuk voor stuk maximaal renderen. Bij een parallel-geschakeld systeem heb je altijd power optimizers of micro-omvormers nodig.

Wat is een optimizer?

Een power optimizer is een klein, slim kastje dat achter elk afzonderlijk zonnepaneel wordt geplaatst. Het kastje vormt de koppeling tussen het zonnepaneel en de omvormer die in huis hangt. In die omvormer wordt de gelijkstroom (DC) die de zonnepanelen opwekt, omgezet in bruikbare wisselstroom (AC) voor in huis.
Een optimizer kun je gebruiken bij een parallel-geschakeld zonnesysteem. Elk zonnepaneel heeft zijn eigen optimizer. De optimizers delen het zonnesysteem in meerdere lusjes (strings) op. Functioneert een zonnepaneel wat minder goed, bijvoorbeeld omdat het paneel vies is of veel schaduw vangt, dan hebben de andere zonnepanelen daar geen last van. Die blijven elk voor zich met hun eigen optimizer maximaal renderen.

Wat is het verschil tussen een micro-omvormer en een optimizer?

Power optimizers en micro-omvormers zijn allebei kleine apparaten die worden gebruikt bij een parallel-geschakeld zonnesysteem. Allebei zorgen ze er op hun manier voor dat de gelijkstroom (DC) die elk afzonderlijk zonnepaneel opwekt wordt omgezet in bruikbare wisselstroom (AC).
Wat is dan precies het verschil tussen een micro-omvormer en een optimizer? Een micro-omvormer zet de gelijkstroom direct bij het zonnepaneel om in wisselstroom. Bij een optimizer gaat de gelijkstroom eerst naar een centrale omvormer die het weer omzet in wisselstroom. Gebruik je power optimizers, dan heb je dus nog een omvormer nodig die we in je huis plaatsen. Bij micro-omvormers is dat niet nodig.