Enphase Micro Omvormers Op Dak - Robinzon
Hoogste kwaliteit micro-omvormers

Enphase micro-omvormers.

Bij zonnepanelen denk je niet meteen aan omvormers. Toch zijn het juist de omvormers die het belangrijkste werk doen. Ze zetten de gelijkstroom die je zonnepanelen opwekken om in bruikbare stroom. Stroom die je in huis kunt gebruiken. Omvormers bepalen voor een groot deel het rendement van je zonnepanelen.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Vraag een offerte aan

Binnen 30 seconden klaar

De juiste omvormer bij het juiste zonnesysteem.

Welke omvormer(s) je nodig hebt is afhankelijk van jouw situatie.

Serie-geschakeld zonnesysteem

Heb je een dak waar nooit schaduw op valt? Of wil je alle zonnepanelen op één dak-helft laten leggen? Dan kan een serie-geschakeld zonnesysteem praktisch zijn. In dit meer traditionele systeem zijn de zonnepanelen stuk voor stuk met elkaar verbonden. De stroom gaat in een aaneengesloten kring (string) naar een omvormer die we binnen in je huis plaatsen.

Parallel-geschakeld zonnesysteem

Bij een parallel-geschakeld zonnesysteem functioneren de zonnepanelen los van elkaar. Dit systeem is een goede keuze als je dak deels schaduw vangt. Of als de zonnepanelen op verschillende delen van je dak worden gelegd. Bij een parallel-geschakeld systeem plaatsen we micro-omvormers of power optimizers achter elk zonnepaneel. Functioneert één zonnepaneel minder goed, dan ondervinden de andere zonnepanelen daar geen hinder van. Ze blijven stuk voor stuk maximaal renderen.

De vele voordelen van Enphase micro-omvormers.

Bij Robinzon werken we graag met de micro-omvormers van Enphase.

Zorgen voor hogere opbrengsten in de ochtend, avond en bij donker weer.
Veilig systeem, gelijkstroom wordt al meteen op het dak omgezet in wisselstroom.
Al te gebruiken bij minder dan zes zonnepanelen.
Maakt het gemakkelijker je zonnesysteem uit te breiden wanneer je maar wil.
Geen omvormer in huis meer nodig.
Meer dan een miljoen uren getest onder de extreemste weersomstandigheden.
25 jaar garantie.
Gemakkelijk uit te breiden met de Enphase AC-batterij, een van de beste thuisaccu’s op de markt
Bestel jouw micro-omvormer
Enphase_Micro_Omvormer_Iq7-Plus

De drie onderdelen van een Enphase micro-omvormersysteem.

Micro-omvormers

We installeren een Enphase micro-omvormer achter elk zonnepaneel. Het kleine apparaatje zet de gelijkstroom die het paneel opwekt direct om in bruikbare wisselstroom. Voor in huis. Of voor je laadpaal.

Envoy

De Enphase Envoy is een kastje dat we in de meterkast plaatsen. Het monitort de micro-omvormers voor een optimale productie. Ook communiceert de Envoy via internet met het Enphase MyEnlighten monitoringsportaal.

Monitoringsportaal

Met het MyEnlighten Monitoringsportaal kun je je dagelijkse stroomverbruik (gemeten in de Envoy) monitoren. We kunnen via het portaal updates uitvoeren en op afstand problemen opsporen en oplossen.

In een paar stappen naar zelf stroom opwekken met zonnepanelen

Offerte aanvragen
1

Contact

Neem contact met ons op voor een aanvraag. Bel ons op 035 – 7850681. Of vul het contactformulier in.

2

Offerte

Een van onze ervaren monteurs komt snel bij je langs voor een inventarisatie. Daarna ontvang je binnen vijf werkdagen een offerte op maat.

3

Installatie

Wij spreken een datum met je af voor de installatie van je zonnesysteem. Wij installeren het zonnesysteem en leveren pas op als alles werkt.

4

Gratis app

Je krijgt van ons een gratis app waarmee je altijd je opbrengst kunt bijhouden.

5

Afronding

We geven je tips voor het onderhoud van de panelen. Maar je kunt ook voordelig een onderhoudscontract met ons afsluiten.

Waarom klanten voor Robinzon kiezen.

Wij werken altijd vanuit de wensen van de klant. We nemen de tijd om samen met jou goed uit te zoeken wat het beste zonnesysteem voor jouw situatie is.

Robinzon werkt alleen met kwaliteitsproducten
Met de beste vakmensen bieden wij de beste service.
Altijd persoonlijke aandacht. Vanaf offerteaanvraag tot oplevering.
We zijn prima bereikbaar voor al je vragen.
Eventuele problemen lossen we in no time op.
Robinzon kan ook je btw-teruggave en subsidieaanvragen voor je regelen.
Bij oplevering van de zonnepanelen krijg je een gratis app waarmee je altijd je opbrengst kunt monitoren.
Offerte
Zonnepanelen Uitbreiden Hilversum - Robinzon

Hoe we jou helpen.

Robinzon werkt alleen met topmerken. We nemen de tijd om samen met jou te kijken welk product het best bij jouw situatie past. Met onze ervaren mensen leveren we altijd de beste service. Of het nu gaat om zonnepanelen, een thuisaccu, slimme laadpaal of isolatie.

Image
Zonnepanelen

Zonnepanelen op je dak: een duurzame investering die loont.

Lees meer
Image
Thuisaccu’s

Haal nog meer uit je eigen opgewekte stroom.

Lees meer
Image
Omvormers

Haal het beste uit je zonnepanelen met Enphase micro-omvormers.

Omvormers
Image
Laadpalen

Altijd met een volle accu van huis met je eigen slimme laadpaal.

Lees meer
Image
Isolatie

Wil jij ook tegelijkertijd energie besparen, je wooncomfort verbeteren én vochtproblemen verminderen of voorkomen?

Lees meer
Image
Meterkast

Wil je je woning verduurzamen met zonnepanelen? Dan is het aanpassen van je groepenkast essentieel.

Lees meer

Veelgestelde vragen.

Wat doet een micro-omvormer?

Een micro-omvormer is een klein apparaatje dat we achter ieder afzonderlijk zonnepaneel bevestigen. Een micro-omvormer zet de stroom die dat zonnepaneel opwekt, meteen om in bruikbare stroom. Stroom die je in huis kunt gebruiken. Met een micro-omvormer rendeert elk zonnepaneel maximaal. Valt er bijvoorbeeld schaduw op één van je zonnepanelen, dan heeft dit geen negatieve invloed op de prestaties van de andere panelen.

Wat is het verschil tussen een ‘gewone’ en een micro-omvormer?

Bij een traditioneel zonnepanelensysteem plaats je de zonnepanelen op het dak, maar installeer je de omvormer – een wat groter apparaat – in huis. De zonnepanelen wekken gelijkstroom (DC) op die door de omvormer wordt omgezet in bruikbare wisselstroom (AC) voor in huis.
Een Enphase micro-omvormer is een klein omvormertje. Dit apparaatje plaatsen we direct achter een zonnepaneel. De micro-omvormer zorgt ervoor dat de gelijkstroom die het zonnepaneel opwekt direct op het dak al wordt omgezet in stroom die meteen te gebruiken is.

Waarom wekken micro-omvormers meer stroom op?

Je plaatst een micro-omvormer achter elk zonnepaneel. Elk zonnepaneel werkt los van de andere panelen. Schaduwval of bijvoorbeeld vogelpoep op één zonnepaneel heeft daardoor geen invloed op de rest van de zonnepanelen. Die blijven elk voor zich maximaal renderen. Met micro-omvormers wekken je zonnepanelen op die manier in totaal meer energie op dan met één traditionele omvormer waar al je zonnepanelen op zijn aangesloten.

Waarom gaat een micro-omvormer minder snel kapot?

Een micro-omvormer valt veel minder vaak uit dan een traditionele omvormer. Dit heeft te maken met de bewegende delen in beide omvormers. Dankzij ingebouwde microchips bestaat een micro-omvormer uit minder componenten die kapot kunnen gaan. Het is niet voor niks dat Enphase als enige fabrikant 25 jaar garantie geeft op haar micro-omvormers.

Waarom zijn (Enphase) micro-omvormers nog veiliger?

Een zonnesysteem met micro-omvormers zoals die van Enphase, is veiliger dan een traditionele ‘string-‘omvormer. Dat komt omdat een micro-omvormer de gelijkstroom (DC) direct bij het zonnepaneel omzet in wisselstroom (AC). Hierdoor loopt er geen gelijkstroom over het dak naar de woning. Bij een stroomstoring op het dak met wisselstroom stopt het Enphase micro-omvormersysteem automatisch met het opwekken van stroom. En als dat niet gebeurt, schakelt de aardlekschakelaar in de meterkast het systeem bij kortsluiting alsnog uit. Enphase is hierdoor extra veilig.
Dit is niet het geval bij een systeem waarbij de omvormer in huis wordt geplaatst. De gelijkstroom wordt dan pas in huis omgezet in wisselstroom. Dan kan het in een enkel geval gebeuren dat er een vlamboog op het dak ontstaat die je niet met een beveiliging kunt stoppen. Overigens kun je die vlamboog wel detecteren.

Wat is het verschil tussen een serie-en parallel-geschakeld systeem?

Als je besluit zonnepanelen aan te schaffen, kun je kiezen uit twee systemen: een serie-geschakeld systeem of een parallel-geschakeld systeem.
Bij een serie-geschakeld systeem zijn de zonnepanelen stuk voor stuk met elkaar verbonden. Net zoals bij batterijen in een afstandsbediening, wordt de plus steeds op de min aangesloten. Zo krijg je een zogenaamde string. Dat is een kring waarin de stroom wordt opgewekt en naar de omvormer wordt geleid. Dit serieel geschakeld systeem is interessant, als je alle zonnepanelen op één dak-helft wil laten installeren of als er nergens schaduw op je dak valt.
Bij een parallel-geschakeld systeem functioneren de zonnepanelen los van elkaar. Dit systeem is een goede keuze als een of meerdere zonnepanelen (soms) in de schaduw liggen. Of als je zonnepanelen op meerdere daken wilt laten leggen. Functioneert een zonnepaneel minder goed, dan ondervinden de andere zonnepanelen daar geen hinder van. Ze blijven stuk voor stuk maximaal renderen. Bij een parallel-geschakeld systeem heb je altijd power optimizers of micro-omvormers nodig.

Wat is een optimizer?

Een power optimizer is een klein, slim kastje dat achter elk afzonderlijk zonnepaneel wordt geplaatst. Het kastje vormt de koppeling tussen het zonnepaneel en de omvormer die in huis hangt. In die omvormer wordt de gelijkstroom (DC) die de zonnepanelen opwekt, omgezet in bruikbare wisselstroom (AC) voor in huis.
Een optimizer kun je gebruiken bij een parallel-geschakeld zonnesysteem. Elk zonnepaneel heeft zijn eigen optimizer. De optimizers delen het zonnesysteem in meerdere lusjes (strings) op. Functioneert een zonnepaneel wat minder goed, bijvoorbeeld omdat het paneel vies is of veel schaduw vangt, dan hebben de andere zonnepanelen daar geen last van. Die blijven elk voor zich met hun eigen optimizer maximaal renderen.

Wat is het verschil tussen een micro-omvormer en een optimizer?

Power optimizers en micro-omvormers zijn allebei kleine apparaten die worden gebruikt bij een parallel-geschakeld zonnesysteem. Allebei zorgen ze er op hun manier voor dat de gelijkstroom (DC) die elk afzonderlijk zonnepaneel opwekt wordt omgezet in bruikbare wisselstroom (AC).
Wat is dan precies het verschil tussen een micro-omvormer en een optimizer? Een micro-omvormer zet de gelijkstroom direct bij het zonnepaneel om in wisselstroom. Bij een optimizer gaat de gelijkstroom eerst naar een centrale omvormer die het weer omzet in wisselstroom. Gebruik je power optimizers, dan heb je dus nog een omvormer nodig die we in je huis plaatsen. Bij micro-omvormers is dat niet nodig.