Zonnepanelen bijplaatsen op houtskeletbouw villa in Hilversum

Wij kregen de vraag of wij zonnepanelen konden bijplaatsen op deze prachtige houtskeletbouw villa in Hilversum. De westkant van het dak was al voorzien van zonnepanelen maar de oostkant was nog helemaal vrij. Daarom hebben wij zonnepanelen bijgeplaatst op de oostkant van het dak. Hiermee wekken de eigenaren nog meer stroom op waardoor ze minder afhankelijk worden van de energieleverancier en de woning energiezuiniger wordt.

2021 08 12 12.53.01 kopie - Robinzon

Nieuwe omvormer met twee strings

De zonnepanelen die al op het dak lagen zijn met elkaar verbonden door een serie-geschakeld systeem en een stringomvormer. Hier is voor gekozen omdat de zonnepanelen op 1 dak helft zijn geïnstalleerd en omdat er geen schaduw op het dak valt.

Wij hebben het bestaande zonnesysteem uitgebreid door 14 zonnepanelen op de andere kant van het dak te installeren en de oude omvormer te vervangen voor een nieuwe omvormer met twee strings. De oudere zonnepanelen zijn op ingang 1 van de omvormer gezet en de nieuwe zonnepanelen op ingang 2.

2021 08 12 12.50.25 kopie - Robinzon
2021 08 12 12.55.33 kopie - Robinzon

Ook zonnepanelen uitbreiden of laten bijplaatsen?

Wil jij zonnepanelen uitbreiden of bijplaatsen heb je ruimte over op je dak? Dan zijn er, afhankelijk van je wensen en huidige zonnesysteem, meerdere mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons zodat wij de opties kunnen bespreken.

Verduurzaam je huis met Robinzon

Wil jij ook je huis laten verduurzamen met zonnepanelen, een laadpaal of thuisaccu ?