DSC03073 scaled - Robinzon

Met een thuisbatterij van Robinzon bespaar je niet alleen, je kunt ook energie handelen

Sla groene energie op en gebruik het wanneer je wilt, dankzij onze efficiënte thuisaccu’s die energieonafhankelijkheid binnen handbereik brengen.

Gratis en vrijblijvend

Vraag een offerte aan

Stroom opslaan op goedkope momenten

Automatisch aansturen met de app

Tot 80% onafhankelijk van het net

"*" geeft vereiste velden aan

1000+ tevreden klanten gingen je voor

Robinzon bus maakt jou klaar voor de toekomst met thuisaccu

Met een thuisbatterij helemaal klaar voor de toekomst

Door energie op te slaan voor gebruik wanneer de zon niet schijnt, verhoog je jouw energieonafhankelijkheid en besparing. Een thuisaccu maakt je dus helemaal klaar voor een groene toekomst.

Met Robinzon kan jij volautomatisch genieten van je thuisbatterij met energie handel software.

Thuisaccu van Blauhoff

Hoe gaan wij te werk?

1

Start met een dynamisch energiecontract

2

Robinzon komt bij je thuis en installeert een thuisbatterij

3

Wij installeren ook de energie handel software en regelen alles voor je in.

4

Duurzaam genieten van je volautomatische slimme thuisbatterij

Deze klanten zijn al duurzaam aan het genieten

Onze batterijen & accu’s voor thuis

De BlauHoff opslagsystemen zijn perfect voor energieopslag. Je eigen zonne-energie en thuisaccu. De energie die je nodig hebt tijdens piekmomenten. Maak jouw installatie duurzaam en klaar voor de toekomst!

Kies ook voor maatwerk met de thuisbatterij van de GoodWe LynX Home F Series. De zeer veilige accu werkt met een stapelbaar, modulair systeem. Zo krijg je altijd precies de juiste oplossing voor jouw situatie.

De plug & play accu wordt direct op de éénfase-omvormers van SolarEdge aangesloten en communiceert draadloos. Ook geschikt voor een kleinere installatie. Heel handig als je wat minder ruimte in huis hebt.

De Enphase IQ Batterij sluit naadloos aan op je Enphase zonnesysteem. De veilige, betrouwbare thuisaccu werkt met modules. Dat maakt maatwerk nog gemakkelijker.

geisoleerde vloer - Robinzon

Hoe werkt een thuisaccu?

Een thuisaccu of thuisbatterij slaat de elektriciteit op die wordt opgewekt door je zonnepanelen, maar niet direct wordt verbruikt. Dit betekent dat je de opgeslagen energie kunt gebruiken op momenten dat de zonnepanelen geen of minder stroom produceren, zoals ’s nachts of op bewolkte dagen.

Lees verder over de werking van een thuisbatterij

  1. Energieopwekking: Overdag wekken je zonnepanelen elektriciteit op. Deze energie wordt gebruikt om je huis van stroom te voorzien. Als er meer energie wordt geproduceerd dan nodig, gaat de overtollige energie naar de thuisaccu.
  2. Energieopslag: De thuisaccu slaat deze overtollige energie op. Dit gebeurt via een omvormer die de door zonnepanelen opgewekte gelijkstroom (DC) omzet in wisselstroom (AC), wat nodig is voor het opladen van de accu.
  3. Energiegebruik: Wanneer je zonnepanelen niet genoeg energie leveren om aan de vraag te voldoen, bijvoorbeeld ’s avonds of op een bewolkte dag, levert de thuisaccu de opgeslagen energie. Zo blijft je huis voorzien van groene stroom, ook als de zon niet schijnt.
  4. Energiemanagement: Moderne thuisaccu’s zijn vaak uitgerust met slimme technologie die het energieverbruik en -opwekking monitort. Dit helpt om de energie-efficiëntie te optimaliseren en kosten te besparen.

Is een thuisbatterij zonder zonnepanelen ook handig?

Het mooiste is natuurlijk als je je eigen zonne-energie kan opslaan in je accu. Mocht je zelf geen zonne-energie kunnen opwekken omdat je geen ruimte op je dak hebt dan kun je er voor kiezen om een thuisbatterij te nemen. Zo kun je op tijden dat de stroom goedkoop is inkopen en op tijden dat de stroom duur is verkopen. In feiten ben je dan zonne-energie aan het opslaan wanneer de zonnepalen veel stroom opwekken en de stroom dus goedkoop is. En energie uit je thuisbatterij aan het ontladen als de stroom duur is en er dus weinig zonne-energie is.

Is een thuisaccu interessant in 2024?

Ja een thuisaccu is zeker interessant in 2024. Je eigen energieverbruik gaat omhoog en je kan bij ons standaard voor de optie kiezen om energie te handelen met een dynamisch energiecontract. Zo kun je op tijden dat de stroom goedkoop is inkopen en op tijden dat de stroom duur is verkopen. Een thuisbatterij kan zo al interessant zijn zonder zonnepanelen

Kan ik zelf opgewekte stroom verhandelen met een thuisbatterij?

Ja, met een thuisaccu kun je zelf opgewekte zonne-energie opslaan voor later gebruik of deze verkopen wanneer de prijs hoog is. Dit systeem maakt gebruik van dynamische energieprijzen: je koopt stroom in tegen lage prijzen en verkoopt het tegen hogere tarieven, profiterend van prijsschommelingen. Daarnaast draag je bij aan netstabiliteit door stroom te leveren tijdens piekvraag. Zo bespaar je op energiekosten en genereer je mogelijk inkomsten door slim energiemanagement.

Robinzon bus maakt jou klaar voor de toekomst met thuisaccu

Een dynamisch energiecontract & thuisbatterij van Robinzon

Met het dynamische energiecontract en de thuisbatterij van Robinzon benut je energieprijsschommelingen optimaal door goedkoop op te slaan en slim te verbruiken. Zo bespaar je kosten en verhoog je je duurzaamheid.

Meer over dynamische energiecontracten

Met het dynamische energiecontract zet je de stap naar een flexibel en financieel voordelig energiebeheer. Het innovatieve contract speelt in op de fluctuerende energiemarkt, waarbij de prijzen voor stroom en gas elk uur veranderen, afgestemd op de vraag en aanbod. Met de dagelijkse bekendmaking van de ‘day ahead’ prijzen tussen 12.00 en 15.00 uur, heb je de unieke kans om jouw energieverbruik slim te plannen. Of het nu gaat om het later opladen van je auto of het aanzetten van je wasmachine op een voordeliger moment, Robinzon geeft je de controle. Profiteer van de voordelen van een dynamisch energiecontract en ontdek hoe je, met behulp van apps of slimme apparaten, aanzienlijk kunt besparen. Stap nu over op een dynamische energiecontract en neem de regie over jouw energieverbruik in handen. Jouw weg naar duurzaamheid en slim energiebeheer begint hier.

Foto van een zonnige medewerker
Persoonlijk advies over verduurzamen