Enphase IQ thuisbatterij

De Enphase IQ is de perfecte thuisaccu ter uitbreiding van je nieuwe of al bestaande Enphase Zonnesysteem. De batterij is bovendien in verschillende modules verkrijgbaar. Met de Enphase IQ Batterij krijg je altijd een oplossing op maat.

Dankzij de geavanceerde LFP (lithium iron phosphate) batterijcel-technologie is de Enphase IQ Batterij niet alleen heel veilig, maar heeft ze ook nog eens een langere levensduur. De batterij kan blijven opladen op het moment dat in jouw buurt meer energie wordt opgewekt dan verbruikt. De IQ Batterij slaat de ‘te veel’ opgewekte energie dan op voor later gebruik. Via de timer kun je aangeven op welke tijdstippen je de batterij wil laden. In de daluren bijvoorbeeld.

Enphase IQ thuisbatterij

Verschillende thuisaccu’s in de IQ serie.

De Enphase IQ 3T Batterij heeft een lange levensduur en een opslagcapaciteit tot 3,5 kWh. De IQ 10T Batterij bestaat uit drie IQ 3T-basiseenheden en heeft een bruikbare opslagcapaciteit van in totaal 10,5 kWh. In de 10T batterij zijn twaalf micro-omvormers met een vermogen van 3,84 kW geïntegreerd. Dit maakt het systeem heel veilig en betrouwbaar.

De Enphase IQ Batterij 10T is geschikt voor een éénfasig systeem. Bij een driefasesysteem gebruiken we 3 10T’s of 3 3T’s.