Zakelijk Zonnepanelen Op Bedrijfspand3 - Robinzon
Oplevering zonnepanelen met scope 12 keuring

Zonnepanelen zakelijk: dé duurzame investering voor je bedrijf.

Steeds meer bedrijven kiezen voor duurzaam. Met zonnepanelen wek je je eigen energie op. En ze zorgen voor een goed rendement. Bovendien profiteer je als bedrijf ook nog eens van mooie subsidies en regelingen.

Alleen de beste zonnepanelen
Altijd persoonlijke aandacht
Inclusief Scope-12 keuringsrapport voor de verzekeraar

"*" geeft vereiste velden aan

Vraag een offerte aan

Binnen 30 seconden klaar

Stroom opwekken met de beste zonnepanelen

Robinzon is dé expert op het gebied van zonnepanelen zakelijk. We verzorgen zonnepanelenprojecten in heel Nederland en helpen je bij iedere stap van het traject. Meer weten? Vraag eerst vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Offerte aanvragen
1

Contact & Adviesgesprek

Neem contact op en een van onze ervaren ingenieurs komt langs voor inventarisatie. Hij bekijkt de locatie grondig en bespreekt uitgebreid met jou wat je bedrijf nodig heeft.

2

Offerte

Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat inclusief berekening voor de opbrengst van je zonne-energie.

3

Werkvoorbereiding & planning

Na akkoord op de offerte berekenen we de dakconstructie. We meten het dak in en komen met ontwerpen.

4

Installatie

Wij installeren het zonnesysteem en leveren pas op als alles werkt. Je krijgt van ons een gratis app waarmee je altijd je opbrengst kunt bijhouden.

5

Onderhoud & service

Het is mogelijk om een onderhoudscontract met ons af te sluiten. Ook helpen we je graag met je btw-teruggave en subsidieaanvragen.

Wat zeggen onze klanten?

Vlot, correct, snelle levering. Sympathieke monteurs. Een aanrader!

Ad

We zijn zeer tevreden over de service van RobinZon. Heldere, eerlijke communicatie en altijd bereikbaar. De panelen zijn snel en netjes geplaatst.

Alalena Mediaprodukties

Robinzon is een bedrijf dat adequaat handelt, snel offertes afgeeft die marktconform is en ook snel tot plaatsing overgaat. Duidelijke uitleg bij offerte en plaatsing geeft en niet onbelangrijk terzake kundig is. Fijn is dat de mensen die de offerte afgeven ook bij plaatsing aanwezig zijn. Panelen netjes geplaatst en systeem werkt perfect.

Ben

Sla je opgewekte energie op in je eigen accu.

De stroom die je overdag met je zonnepanelen opwekt, maar op dat moment niet gebruikt, gaat terug naar het stroomnet. Je krijgt daarvoor een vergoeding van je energieleverancier. Maar die wettelijk verplichte salderingsregeling wordt vanaf 2025 afgebouwd. Met het verdwijnen van de salderingsregeling is een eigen accu lucratiever dan ooit. In de accu sla je de extra opgewekte stroom zélf op voor later gebruik. Zo wordt je bedrijf nog minder afhankelijk van hoge energietarieven, het stroomnetwerk en je energieleverancier. Met een eigen accu heeft je bedrijf bovendien altijd zijn eigen noodstroomvoorziening.

Vraag direct een offerte aan
Accu - Robinzon

Power Management uitkomst bij te lichte hoofdaansluiting.

Is de hoofdaansluiting van je stroomvoorziening niet zwaar genoeg voor een zonnesysteem met een groter vermogen? En is je bedrijf nog niet toe aan een eigen accu? Misschien is een powermanagement-systeem dan iets voor jou. Met een Power Management systeem kun je de omvormers begrenzen op het moment dat je zonnepanelen meer stroom opwekken dan de hoofdaansluiting aan kan. Als je bedrijf gesloten is bijvoorbeeld. Tijdens werkuren maak je juist maximaal gebruik van de zonuren en produceert je zonnesysteem meer. Zo haal je altijd het beste rendement uit je dak.

Offerte aanvragen
Zakelijk Zonnepanelen Op Bedrijfspand1 - Robinzon

Profiteer als bedrijf ook van de volgende regelingen.

Energie Investeringsaftrek

Je komt als bedrijf in aanmerking voor de Energie Investeringsaftrek (EIA) als je minimaal 50 zonnepanelen hebt en een kleinverbruikersaansluiting van maximaal 3x80A. Je mag dan als bedrijf 45,5% van de investeringskosten aftrekken van je fiscale winst. Deze regeling levert je gemiddeld 11% voordeel op. Meer weten?

SDE++-subsidie

Heeft jouw bedrijf een aansluiting van meer dan 3X80A? Dan heb je geen recht op de EIA, maar kun je wel in aanmerking komen voor de SDE++ subsidie (Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie). Ook interessant vanwege de lange looptijd. Voor kleinschalige zonnepanelenprojecten is er de ISDE-subsidie (Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing) voor zakelijke gebruikers. ISDE en EIA mag je ook niet ‘stapelen’.
Meer weten over SDE++? | Meer weten over ISDE?

VAMIL en MIA

Met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) profiteer je van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 45% van het investeringsbedrag. Bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek. Met de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) kun je 75% van de investeringskosten afschrijven. Op een tijdstip dat je zelf bepaalt. Meer weten?

Meteen antwoord op de meest gestelde vragen.

Hoeveel kosten zonnepanelen?

Natuurlijk zijn de kosten voor je zonnesysteem afhankelijk van tal van factoren. Maar ter indicatie: het installeren van een gemiddeld zonnesysteem op een schuin dak kost ongeveer 6.500 euro. Daarvoor krijg je 10 zonnepanelen met omvormer. Dit bedrag is inclusief montage en btw.

Hoe groot zijn zonnepanelen?

Op dit moment is het standaardformaat van een 415 Wp zonnepaneel 176 bij 114 centimeter lang. En 3 centimeter dik.

Wat is hoogste vermogen van een zonnepaneel in Wp?

Voor de particuliere markt is het hoogste vermogen van een zonnepaneel ongeveer 400 Wp. Vertalen we dat naar verbruik, dan kan een gemiddeld huishouden met 10 van zulke zonnepanelen bijna genoeg stroom opwekken voor de hele energiebehoefte.

Wat is een zonnesysteem? En wat zijn omvormers?

Als Robinzon zonnepanelen op je dak komt leggen, spreken wij van het installeren van een zonnesysteem. Dat zonnesysteem bestaat behalve uit de zonnepanelen zelf namelijk ook uit een of meerdere omvormers.

Omvormers zorgen ervoor dat de stroom die je opwekt met je zonnepanelen (gelijkstroom) meteen wordt omgezet in stroom die je kunt gebruiken (wisselstroom). Zonder omvormers geen bruikbare stroom dus.

Verder hebben wij ook bevestigingsmaterialen, bekabeling, kabelgoten, connectoren en een aardlekautomaat nodig voor het installeren van je zonnepanelen.

Is mijn dak wel geschikt voor zonnepanelen?

Overweeg je zonnepanelen aan te schaffen, maar valt op sommige delen van je dak schaduw? Dan kun je zeker zonnepanelen laten leggen. Kies dan wel voor een parallel-geschakeld systeem. Bij een parallel-geschakeld systeem functioneren de zonnepanelen los van elkaar. Ze zijn niet stuk voor stuk met elkaar verbonden zoals bij een serie-geschakeld systeem.

Functioneren een of meerdere zonnepanelen op een bepaald moment minder goed in het parallel-geschakeld systeem, dan ondervinden de andere zonnepanelen daar geen hinder van. Die blijven stuk voor stuk maximaal renderen. Bij een parallel geschakeld systeem heb je wel power optimizers of micro-omvormers nodig.