Robin helpt je in een paar stappen naar zelf stroom opwekken met zonnepanelen

Robinzon is dé expert op het gebied van zonnepanelen. Ook op de zakelijke markt. We verzorgen zonnepanelenprojecten in heel Nederland en helpen je bij iedere stap van het traject. Meer weten? Vraag eerst vrijblijvend een adviesgesprek aan.

1

Contact

Neem contact met ons op voor een aanvraag. Bel ons op 035 – 7850681. Of vul het contactformulier in. Wij komen dan snel bij je langs voor een vrijblijvend adviesgesprek

2

Adviesgesprek & inventarisatie

Een van onze ervaren ingenieurs komt bij je op bezoek voor een inventarisatie. Hij bekijkt de locatie grondig en bespreekt uitgebreid met jou wat je bedrijf nodig heeft. Ook licht hij de verschillende subsidieregelingen voor zakelijke zonnepanelen toe.

3

Offerte

Op basis van de inventarisatie en het adviesgesprek ontvang je binnen 5 dagen een voorstel op maat. In de offerte geven we je een overzicht van de kosten en materialen. Ook beramen we aan de hand van de ligging van het dak de verwachte opbrengst van je zonnepanelen. We voeren daarbij ook een schaduwberekening uit.

4

Werkvoorbereiding

Na akkoord op de offerte berekenen we de dakconstructie. We meten het dak in en komen met ontwerpen.

5

Planning

Wij maken een planning en spreken een begindatum met je af voor het installeren van de zonnepanelen.

6

Installatie

Wij installeren het zonnesysteem en leveren pas op als alles werkt. Je krijgt van ons een gratis app waarmee je altijd je opbrengst kunt bijhouden.

7

Oplevering

Na installatie wordt desgewenst een Scope 12 keuring uitgevoerd. Je krijgt een rapport voor je verzekering.

8

Onderhoud & service

Het is mogelijk om een onderhoudscontract met ons af te sluiten. Ook helpen we je graag met je btw-teruggave en subsidieaanvragen.

Sla je opgewekte energie op in je eigen accu.

De stroom die je overdag met je zonnepanelen opwekt, maar op dat moment niet gebruikt, gaat terug naar het stroomnet. Je krijgt daarvoor een vergoeding van je energieleverancier. Maar die wettelijk verplichte salderingsregeling wordt vanaf 2025 afgebouwd. Met het verdwijnen van de salderingsregeling is een eigen accu lucratiever dan ooit. In de accu sla je de extra opgewekte stroom zélf op voor later gebruik. Zo wordt je bedrijf nog minder afhankelijk van hoge energietarieven, het stroomnetwerk en je energieleverancier. Met een eigen accu heeft je bedrijf bovendien altijd zijn eigen noodstroomvoorziening.

Accu - Robinzon

Power Management uitkomst bij te lichte hoofdaansluiting.

Is de hoofdaansluiting van je stroomvoorziening niet zwaar genoeg voor een zonnesysteem met een groter vermogen? En is je bedrijf nog niet toe aan een eigen accu? Misschien is een powermanagement-systeem dan iets voor jou. Met een Power Management systeem kun je de omvormers begrenzen op het moment dat je zonnepanelen meer stroom opwekken dan de hoofdaansluiting aan kan. Als je bedrijf gesloten is bijvoorbeeld. Tijdens werkuren maak je juist maximaal gebruik van de zonuren en produceert je zonnesysteem meer. Zo haal je altijd het beste rendement uit je dak.

Zakelijk Zonnepanelen Op Bedrijfspand1 - Robinzon

Profiteer als bedrijf ook van de volgende regelingen.

Energie Investeringsaftrek

Je komt als bedrijf in aanmerking voor de Energie Investeringsaftrek (EIA) als je minimaal 50 zonnepanelen hebt en een kleinverbruikersaansluiting van maximaal 3x80A. Je mag dan als bedrijf 45,5% van de investeringskosten aftrekken van je fiscale winst. Deze regeling levert je gemiddeld 11% voordeel op. Meer weten?

SDE++-subsidie

Heeft jouw bedrijf een aansluiting van meer dan 3X80A? Dan heb je geen recht op de EIA, maar kun je wel in aanmerking komen voor de SDE++ subsidie (Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie). Ook interessant vanwege de lange looptijd. Voor kleinschalige zonnepanelenprojecten is er de ISDE-subsidie (Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing) voor zakelijke gebruikers. ISDE en EIA mag je ook niet ‘stapelen’.
Meer weten over SDE++? | Meer weten over ISDE?

VAMIL en MIA

Met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) profiteer je van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 45% van het investeringsbedrag. Bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek. Met de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) kun je 75% van de investeringskosten afschrijven. Op een tijdstip dat je zelf bepaalt. Meer weten?